Objavljeno u medijima

Natječaji za podmjere 6.2 i 6.4 Programa ruralnog razvoja

Ako imate poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi isključivo poljoprivredom, a nemate registriranu dopunsku djelatnost, razmislite o prijavi na podmjeru 6.2. Ako se, pak, bavite, primjerice, turizmom i planirate proširiti kapacitete, podmjera 6.4. vaš je izbor.

Prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, do kraja godine trebala bi biti raspisana dva natječaja za sufinanciranje ulaganja u nepoljoprivredne aktivnosti u ruralnim područjima. Jedan se natječaj odnosi na podmjeru 6.2. – “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti”, a drugi je vezan uz podmjeru 6.4. – “Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”. Osnovna razlika među njima jest ta što je prva namijenjena ulaganjima apsolutnih početnika u određenoj nepoljoprivrednoj djelatnosti, dok je podmjera 6.4. namijenjena razvoju već postojeće.

Dakle, ako imate poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi isključivo poljoprivredom, nemate registriranu dopunsku djelatnost, razmislite o prijavi na podmjeru 6.2. Ako se pak bavite, primjerice, turizmom, posao vam dobro ide i planirate proširiti kapacitete, podmjera 6.4. vaš je izbor.

Cijeli članak pročitajte ovdje>>